Over ons

The Pancake Bakery is een begrip in Amsterdam. Het oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam is al sinds 1973 gevestigd in een prachtig pakhuis aan de Prinsengracht en het groeide uit tot een gezellig en huiselijk familierestaurant waar jong en oud zich meteen thuis voelt.

Wie zijn wij?

Vandaag de dag is Bastiaan Schaafsma samen met zijn vader eigenaar van The Pancake Bakery, dat sinds 1980 in handen is van deze familie. Als kleine jongen liep Bastiaan al rond tussen de potten en pannen in het restaurant. Het horecaleven is hem dan ook met de strooplepel ingegoten. Zijn favoriete pannenkoek is er een met spek en appel of een met kip, kaas en ananas, waarbij natuurlijk de stroop niet mag ontbreken. Trots is Bastiaan op het eigen recept voor pannenkoekenbeslag dat The Pancake Bakery in de jaren 90 heeft ontwikkeld, waardoor elke pannenkoek nog voortreffelijker van smaak is geworden. Ook trots is hij op de smaakvolle eigen wijnen van het restaurant die rechtstreeks van zijn vaders wijnvelden in Zuid-Afrika komen. Genoeg reden om eens een bezoek aan The Pancake Bakery te brengen!

Nostalgische sfeer

De panden genaamd Hoop en Liefde waarin The Pancake Bakery gevestigd is waren samen met het naastgelegen pand Geloof. Het historische karakter van deze panden is bewaard gebleven en komt nog altijd terug in de nostalgische sfeer van het restaurant. The Pancake Bakery heeft de bijzondere en culinaire invloeden die de VOC met zich meebracht in haar keuken laten doorklinken. U vindt dan ook pannenkoeken met internationale inslag terug op de menukaart

Lunch, ontbijt, brunch en diner; van alles is mogelijk bij The Pancake Bakery